• Wilders' BFF - Best Friends Forever: Front National


  In aanloop naar de komende Europese verkiezingen werkt Geert Wilders nauw samen met het Franse Front National. Die extreem-rechtse partij zit afgeladen met fascisten, homohaters, ultra-conservatieve katholieken en aanhangers van het Vichy-regime dat tijdens de Tweede Wereldoorlog met de nazi's collaboreerde.

  Het Front National is opgericht door Jean-Marie Le Pen, de vader van de huidige partijleider Marine Le pen. In 1987 noemde hij de gaskamers “een detail in de geschiedenis”. In 1996 zei hij dat raciale ongelijkheid “een natuurlijk gegeven” is én in 2008 werd hij veroordeeld wegens zijn uitspraak dat de nazi-bezetting van Frankrijk “niet bepaald inhumaan” was geweest. Het Front National is niet alleen racistisch, maar ook homofoob. Leiders en leden van de partij liepen in 2013 voorop bij gewelddadige protesten tegen de erkenning van het homohuwelijk in Frankrijk.

  In 2011 nam Marine Le Pen de partijleiding over van haar vader. Ze begon meteen moslimhaat centraal te stellen in de partijpropaganda. Het antisemitisme van de partij moest naar de achtergrond. Maar wezenlijk veranderde de partij niet. “Hoe hard ik het ook probeer, ik kan geen verschil vinden met mijn vaders programma”, zei Marine Le Pen daarover zelf. Toen een Britse krant haar enkele jaren geleden confronteerde met de uitspraak van haar vader dat immigratie “een joodse samenzwering is om Frankrijk kapot te maken”, antwoordde ze dat haar vader slechts “een paar provocatieve uitspraken gebruikte om van zichzelf te laten horen”. Vader Le Pen is trouwens nog steeds erevoorzitter van de partij en zetelt naast zijn dochter in het Europees Parlement. Ook heeft hij zich met instemming van Marine weer kandidaat gesteld voor de Europese verkiezingen van 2014.

  Le Pen poseert met neo-nazi's

  Marine Le Pen ligt zelf ook regelmatig onder vuur. Medio 2013 hief het Europees Parlement haar parlementaire onschendbaarheid op, omdat de Franse Justitie haar wilde vervolgen wegens het aanzetten tot rassenhaat. Tijdens een toespraak maakte ze namelijk een brute vergelijking tussen biddende moslims op straat en de nazi-bezetting. Ook kreeg ze een storm van kritiek te verduren toen ze pleitte voor een verbod op het dragen van islamitische hoofddoekjes én joodse keppeltjes op de openbare weg.

  Tijdens een ontmoeting in april vorig jaar in Parijs noemde Wilders Marine Le Pen “een indrukwekkende vrouw”. Afgelopen november spraken ze af in Den Haag en toen stelde Wilders: “Er is helemaal niets mis met het Front National”. Wilders en Le Pen: Best Friends Forever!

  Wildersbff.nl heeft posters gemaakt over Wilders en de volgende partijen:

  *FPÖ
  *Vlaams Belang
  *Lega Nord
  *Front National


  << Voorpagina