• Wilders' BFF - Best Friends Forever: FPÖ


  Homoseksualiteit is een ziekte”, zei Heinz-Christian Strache enige tijd terug. Strache is de leider van de Oostenrijkse extreem-rechtse partij FPÖ. Geert Wilders werkt innig met hem samen in de aanloop naar de Europese verkiezingen. Als een moslim iets negatiefs zegt over homo's, dan is voor Wilders de wereld te klein. Hij wordt dan “woedend” en roept: “Het moet niet gekker worden”. Maar als een witte Europeaan iets vergelijkbaar negatiefs beweert, dan houdt Wilders zijn kaken op elkaar, en zeker als die opmerking van een van zijn vrienden komt. Strache's homofobie vormt voor Wilders dan ook geen enkele reden om de samenwerking te verbreken, integendeel.

  De FPÖ is een partij waar racisme en antisemitisme hand in hand gaan. De FPÖ is in Nederland vooral bekend door de voormalige partijleider Jörg Haider. Die kwam veelvuldig in opspraak door positieve uitspraken over de Waffen-SS en de Duitse Wehrmacht. Zo “verdienden” beiden volgens Haider “alle eer en erkenning”. Ook hield Haider regelmatig toespraken bij bijeenkomsten van nazi-veteranen. Hij kwam enkele jaren geleden om het leven toen hij zwaar bezopen, met een veel te hoge snelheid en zonder succes, een andere auto probeerde in te halen.

  Strache op paramilitair trainingskamp

  Sinds 2005 wordt de FPÖ geleid door Strache. Ook hij is een zeer omstreden figuur. In zijn jongere jaren ging Strache veel om met neo-nazi's en nam hij deel aan paramilitaire trainingskampen. In augustus 2012 plaatste Strache een antisemitische cartoon op zijn website. Daarop was een corpulente bankier met een haakneus afgebeeld. De bankier draagt manchetknopen met de joodse Davidsster erop en vreet zich vol terwijl “het volk” hongerig toekijkt. Volgens de directeur van de joodse Anti-Defamation League “bewijst Strache hiermee dat hij zijn antisemitische overtuigingen nooit heeft verloochend”.

  Wilders vergaderde in augustus vorig jaar in Wenen met Strache. Hij noemde Strache “een erg indrukwekkende man”. Wilders en Strache: Best Friends Forever!

   

  Wildersbff.nl heeft posters gemaakt over Wilders en de volgende partijen:

  *FPÖ
  *Vlaams Belang
  *Lega Nord
  *Front National

  << Voorpagina